keu advies

A forum for your general snooker chit chat
Stockie
Posts: 1
Joined: 01 Dec 2012, 14:43
Highest Break: 0

keu advies

Post by Stockie »

Hallo,

Ik ben al redelijk wat jaren geïnteresseerd in snooker en ging sporadisch (enkele keren per jaar) wel eens snookeren in de plaatselijke club. Sinds kort heb ik met een vriend afgesproken om wekelijks te gaan snookeren om ons spel wat te verbeteren en we hebben allebei de smaak te pakken.
Momenteel spelen we met dus met een keu 'uit het rek' van de snookerclub en ik vroeg me af hoe groot nu het verschil is met een deftige keu met een goede pomerans. Ik ben namelijk wel geïnteresseerd in het aanschaffen van beter materiaal.
Kunnen jullie wat advies geven welke merken goed materiaal voor een redelijke prijs aanbieden? (ik hecht niet veel belang aan het ingelegde hout van de bud en dergelijke cosmetische zaken die de prijs opdrijven).

Alvast bedankt
User avatar
JetMech
Posts: 55
Joined: 19 Feb 2012, 12:44
Highest Break: 0

Re: keu advies

Post by JetMech »

Hoi,

Om U een idee te geven, ik speelde vroeger (studententijd) 2-3 keer per week, en af en toe ook eens een uurtje alleen trainen. Steeds met een "rek-keu" en mijn beste break was toen 29.
Na 10 jaar geen keu meer aangeraakt te hebben, ben ik sinds maart dit jaar weer opnieuw beginnen spelen, en mij ook direct een eigen keu aangeschaft.
Nu is mijn hoogste break 47, en met line-up zit ik aan 84.
Dus ja, een eigen keu maakt een wereld van verschil.

Advies?
Een goeie keu is deze waarmee je geen enkele bal mist...
En dat hoeft niet veel te kosten, kijk naar Stephen Hendry: bijna heel z'n carriere gespeeld met de keu die hij als 14-jarige kocht voor £40, en die hem toch oa. 7 wereldtitels opleverde.

De meeste clubs hebben wel ergens een kast met wat materiaal. Ikzelf heb m'n keu in gespecialiseerde winkel gekocht, maar niet zonder er eerst een paar shots mee te spelen. Ik ben ook niet voor een specifiek merk gegaan, de keu die mij het beste lag heb ik gekocht, en dat was niet de duurste die ik heb geprobeerd!
Dus zeker een aantal keus proberen vooraleer te kopen. Ook lichte en zwaardere keus proberen en zien wat je het beste ligt.
Daarnaast zou ik wel wel gaan voor een vierdelige keu, een zogenaamde 3/4 keu (de keu zelf in twee delen op 3/4 van de tip), met daarbij een telescopisch verlengstuk en een mini-butt (komt regelmatig van pas).

Groetjes,
GR.
Last edited by JetMech on 04 Dec 2012, 17:11, edited 1 time in total.
User avatar
FrenzY
Posts: 775
Joined: 03 Apr 2006, 17:57
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 123
Club: Pallieter Ertvelde
Location: Wippelgem City

Re: keu advies

Post by FrenzY »

JetMech wrote: Een goeie keu is deze waarmee je geen enkele bal mist...
:lol: Die moet ik onthouden ;)
User avatar
Mitu
Posts: 927
Joined: 29 May 2005, 16:14
Belgium Ranking: 12
Highest Break: 95
Club: Shooters
Location: Bertem

Re: keu advies

Post by Mitu »

JetMech wrote: En dat hoeft niet veel te kosten, kijk naar Stephen Hendry: bijna heel z'n carriere gespeeld met de rek-keu waarmee hij als recreant begonnen is en die hij van zijn toemalige club kocht voor een paar pond.
Ik wist niet dat men 3-pieces in de rekken heeft staan ;) ;) ;)
Maar het was idd nen hele goedkope 8-)

McManus heeft jarenlang met een 2-piece gespeeld, en heeft er toch ook een aantal resultaten mee gehaald.

It's all in the head... Maar voor mij toch liever geen rekkeu :D
User avatar
fubar
Posts: 90
Joined: 05 Jun 2010, 10:57
Belgium Ranking: 9999
Highest Break: 67
Club: SC de pomerans, Lochristi

Re: keu advies

Post by fubar »

Als het altijd dezelfde keu is waarmee je speelt, is dat volgens mij het belangrijkste.

En inderdaad... it's all in the mind... wat dan ook verklaart dat als een keu je 'ligt' je er misschien wel beter zal mee spelen. Superkeus bestaan niet, maw het is diegene die er mee speelt die het moet doen. ;)