Vlaams Kampioenschap Teams ERE in het Eikelhof Tessenderlo

Interclub, rankings, tornooien, algemene informatie | Provincie Vlaams-Brabant
User avatar
peterbullen
Posts: 196
Joined: 19 May 2005, 20:07
Belgium Ranking: 2
Highest Break: 141
Club: De Komma
Location: Leuven

Vlaams Kampioenschap Teams ERE in het Eikelhof Tessenderlo

Post by peterbullen »

4 poules met elk 4 ploegen, dus bij de eerste 2 ploegen eindigen is een absolute must voor ons ploegske, we hebben er al 4 finales opzitten geloof ik en 3 ervan verloren met 10-9. Dus die deciders, we hopen er nie op!

Maar alé we beginnen in de poules.
Eerste matchke tegen Enbild, een ploeg met ene Mazrocis erin, die kennen we nog vanuit de proftijd, wreed goe spelerke! We zijn nog nie echt in vorm, vooral de Stoffel chaket nog wa. Verlies is dan ook terecht, 4-2 op onze appel.

Stoffel drink een paar anti-shake drankskes en t begint al wa beter te gaan, we spelen onze tweede match tegen Trianon 2 en winnen dan ook overtuigend met 5-1. De Pé vlamt er ondertussen ook nog een 133 totalke binnen! Goed voor 133€ als t den hoogste blijft natuurlijk!

Laatste match tegen The Snookerfactory 2 gaat ook heel vlot eigenlijk, 4-2 winst, en we worden uiteindelijk 2de in onze poule. Ok, niet top maar we zijn door, en of we nu 1 of 2 zijn, we moeten tegen poule A, den eerste of den tweede, maar da kan iedereen zijn. Play Ball A kennen we nog van het BK teams (10-9 verlies op zwart), The new Crucible 1 met Nico Devlies (ex BK winner), Peter de Fist en Kurt Desplenter, Limit A (2 voudig winnaar van dit tornooi en wij hebben daar ook al eens ne 10-9 van gehad) en Zuma A met Mario Vanherck en co.. ook een wreed teamke.
Daar wordt het dan Limit als eerste en Play Ball als 2de.

Dus we moeten in kwart tegen Limit.
We beginnen heel goed en geconcentreerd, we staan direct 4-0 voor, wat voor een bo 9 heel tof is. Na nog een laatste stuiptrekking van de Limit, winnen we toch mooi 5-2!

Yes de halve is bereikt, maar eerst nog effe wa gaan tappen in de Komma!

De halve op zondag zagen er als volgt uit : Snooker X-Enbild A en Shooters-De Komma.
Snooker X komt vlot 5-1 voor, Enbild vecht moedig terug tot 5-5 maar moet uiteindelijk zijn meerdere erkennen en gaat de boot in met 10-5 tegen Haneveer en co.
Wij beginnen overweldigend tegen Shooters, op een anderhalf uur komen we 9-0 voor!
De volgende 3 frames laten ze toch zien dat ze wel degelijk heel goe kunnen snookeren maar het is te laat en Pistol en co WEER in de finale! Yeah!

De finale : De Komma – Snooker X

Eerste sessie Bjorn-Peter 1-1, (Bjorn 98 Peter 67)
Kristof-Stoffel 1-1
Thomas-Kurt 1-1
Ge zou kunnen zeggen gelijk opgaand precies, dat belooft!

Tweede sessie Bjorn-Kurt 2-0
Kristof-Peter 0-2
Thomas-Stoffel 1-1
Het blijft gelijk, wa kunt ge nog meer vragen van een finale!

Laatste sessieke en beslissend.. of nie?
Bjorn-Stoffel 1-1
Kristof-Kurt 2-0
Thomas-Peter 0-2

Het laatste frameke van de Kurt had voor ons genoeg kunnen zijn, iedereen had ondertussen gedaan en zat vol zenuwen te kijken, of durfde nie eens kijken, zoals ik eigenlijk. Maar het mocht niet zijn, Kristof bleef zijn zenuwen de baas en won het 18de frame om op 9-9 te komen.

Wij dachten : Het is niet waar alweer een shootout! Zou de ban voor ons eens kunnen doorbroken worden, na 4 keer 10-9 te verliezen?

De beide kapiteins spelen het beslissende frame!
Bjorn opent en na een paar safetys en een gemist longshot van Bjorn kan Peter de score starten met een 38. Na wat heen en weer spel kan de Pé een aantal punten maken en de stand op 62-0 brengen. De druk toch wat op Bjorn gelegd alhoewel met die gast weet ge nooit, die kan elk moment een frame laten draaien. Na een mislukte safe van Bjorn moet Pistol een longshot aannemen om de match te pakken! Hij gaat erin, mooi op roos en na nog een rode en zwart is de match binnen!! KOMMA 5 pakt de titel zeker verdiend!!!
De allereerste nationale teamtitel voor onze Brabantse jongens!! Dit is toch wel een mooie aanloop naar het BK, mss kunnen we het daar nog eens overdoen! De hoogste break blijft ook op naam van Pistol met 133! Bjorn en Mazrocis hebben beide eens gemist in de 90 met nog 2 rode op tafel, waarna Peter een zucht slaakte van verluchting!

Hiermee wil ik toch wel de organisatie bedanken voor een vlekkeloos tornooi en de organiserende club voor het perfecte verloop, de tafels, de koeken, de bediening en weet ik veel wa nog allemaal!

Natuurlijk mijn team nie vergeten, mannen we hebben da super gedaan, we hebben goei en slechte momenten afgewisseld en elkaar blijven steunen! We gaan da zo verder zetten het hele seizoen nog!

Thx en tot de volgende!

Pistol Pete