Resultaat enquête snooker in Oost-Vlaanderen

Interclub, rankings, tornooien, algemene informatie | Provincie Oost-Vlaanderen
User avatar
FrenzY
Posts: 775
Joined: 03 Apr 2006, 17:57
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 123
Club: Pallieter Ertvelde
Location: Wippelgem City

Resultaat enquête snooker in Oost-Vlaanderen

Post by FrenzY »

Precies 100 mensen hebben meegedaan aan de enquête, waarvoor dank! De meeste reacties kwamen logischerwijze van New Crucible (19), maar ook Sint Martinus (11), Westbury (8) en Quality (8) deden vlotjes mee. Slechts van 1 club kwam niks binnen.
De som van de stemmen kan boven of onder de 100 liggen. Dat komt omdat men op een aantal vragen meerdere antwoorden mocht geven of omdat niet iedereen alle vragen beantwoordde.

Vraag 1 ging over de kalender. 45% vindt dat meer vrije weken geen kwaad zouden kunnen. 43% vindt een zomerstop van 5 maanden veel te lang. 30% vindt het goed zoals het is.
Voorstel: vanaf volgend seizoen is er geen competitie meer tijdens de schoolvakanties. Het seizoen start de 1ste maandag van september. Er wordt niet gespeeld tijdens de herfst-, de kerst-, de krokus- en de paasvakantie. Die vrije weken worden inhaalweken. Aan het einde van zo’n inhaalweek moeten dan telkens wel alle matchen gespeeld zijn. Er komt een langere winterstop zodat de zomerstop korter wordt.

Vraag 2 ging over de formule van de interclub. 55% vindt die goed zoals ze is. 39% wil terug naar het oude puntensysteem (zoals in het voetbal). Slechts 9% wil iets totaal nieuws (bv 2 competities van 15 weken met stijgers en dalers rond Nieuwjaar).
Voorstel: Oost-Vlaanderen is de enige regio binnen VSF die zelfs maar wil overwegen om het oude puntensysteem terug in te voeren en dat moet nu eenmaal in alles regio’s hetzelfde zijn…

Vraag 3 ging over de reserven. 46% vindt het goed dat een ploeg slechts 1 reserve mag opstellen per wedstrijd. 27% kiest voor 2 reserven, 28% wil iets tussenin.
Voorstel: de regel blijft 1 reserve per ploeg per match.

Vraag 4 ging over A-spelers. Maar liefst 70% vindt het normaal dat reserven met een A-statuut niet in 2de en in 3de afdeling mogen aantreden. Slechts 6% vindt dat overdreven. 29% vindt dat A-spelers zelfs geen vaste speler mogen zijn in die reeksen.
Voorstel: ook hier geen wijzigingen. A-spelers mogen vaste speler zijn in alle afdelingen, ook in 2de en in 3de. Reserven met een A-statuut mogen enkel in ere en in 1ste ingezet worden.

Vraag 5 ging over de formule van de rankingtornooien. 36% vindt dat we terug naar A, B en C moeten. 4% benadrukt dat er sowieso te veel A-spelers zijn. 27% wil alles laten zoals het is (A apart, B en C samen). 11% wil alle spelers in 1 tabel (A, B én C samen). 21% vindt het niet logisch dat de winnaar van een A-tornooi en de winnaar van een B-tornooi evenveel punten krijgen.
Voorstel: daar zal nog een stevig boompje over opgezet worden… Aanpassing van het puntensysteem zit er wel aan te komen.

Vraag 6 ging over de organisatie van die rankingtornooien. 38% vindt het goed zoals het nu is: elk tornooi gaat door in 1 club die beschikt over minimum 8 tafels. Eveneens 38% vindt dat kleine clubs de kans moeten krijgen om samen een tornooi te organiseren: bv de bovenste tabelhelft in club X en de onderste helft in club Y. 23% vindt dat de organisatie moet gespreid worden: bv voor tornooi 1 spelen de A’s in club X, de B’s in club Y en de C’s in club Z (of B en C samen).
Voorstel: eens bekijken of het praktisch haalbaar is dat 2 clubs samen een tornooi organiseren. Zo ja kan dat de concurrentie alleen maar ten goede komen en kan er meer variatie komen in de locaties.

Vraag 7 leek misschien irrelevant maar ik vind dat clubs (uitbaters) die moeite doen om spelers goeie tafels aan te bieden een nominatie verdienen! Het kan die clubs motiveren om zo verder te doen en andere clubs aansporen om beter te doen. De beste tafels staan volgens ons in Pallieter (18%), gevolgd door Corner (12%) en Ter Walle (11%). In 1 club mag het volgens sommigen iets beter.

Vraag 8 ging over de Davy’s Cup. 47% doet niet mee uit tijdgebrek. 7% vindt het een probleem dat er meestal op donderdag wordt gespeeld. 5% ziet Deinze als een te verre verplaatsing. 2% vindt het inschrijvingsgeld te hoog en 1% ten slotte vindt de formule niet ok.

Mvg, Davy

PS: een aantal spelers vindt dat er strenger moet gecontroleerd worden op het dragen van de juiste kledij en op het bij zich hebben van het pasje.