Teaser 6

Discuss and find all the necessary information about the Belgium Referees Association
User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Teaser 6

Postby loteling » 16 Apr 2007, 19:37

devolgende,

een scheidsrechter zal of mag nooit een speler zeggen dat hij een fout zal maken ..of aanraden een shot NIET te spelen... :roll:

in ten minste 1 geval zal de ref dat wel doen. :evil: .

welke situatie ?

grts, :wink:

koen.

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 16 Apr 2007, 19:53

Wanneer hij de speler een warning moet geven dat bij de 3e miss het frame naar de tegenspeler zal gaan :?:

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 16 Apr 2007, 20:06

CueBoy wrote:Wanneer hij de speler een warning moet geven dat bij de 3e miss het frame naar de tegenspeler zal gaan :?:


in dit geval mag en zal de ref NIET aanmanen dat shot wel of niet te spelen...

hij zal wel zeggen dat , als je dezelfde miss maakt de frame verloren zult zijn ...maar hij zal niet zeggen dat je hetzelfde shot moet ...of niet mag spelen...

dus ...natuurlijk denk ik wéér aan iets anders.. :roll:

grts, :wink:

koen.

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 16 Apr 2007, 20:38

Ik heb ook al gedacht aan een speler die kleurenblind is - maar dan moet die speler expliciet de kleur aan de scheidsrechter vragen.

Dus, dit zal ook wel het antwoord niet zijn :(
(maar op die manier toch alweer een mogelijkheid die anderen kunnen schrappen)

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 16 Apr 2007, 20:41

CueBoy wrote:Ik heb ook al gedacht aan een speler die kleurenblind is - maar dan moet die speler expliciet de kleur aan de scheidsrechter vragen.

Dus, dit zal ook wel het antwoord niet zijn :(
(maar op die manier toch alweer een mogelijkheid die anderen kunnen schrappen)



ook niet dus....

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 18 Apr 2007, 09:07

Wanneer het spel zich in een "stalemate" situatie bevindt ?

Bv. beide spelers zijn al beurten lang in het pak aan het spelen, dan kan de scheidsrechter de spelers aanmanen een ander shot te spelen.

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 18 Apr 2007, 16:29

CueBoy wrote:Wanneer het spel zich in een "stalemate" situatie bevindt ?

Bv. beide spelers zijn al beurten lang in het pak aan het spelen, dan kan de scheidsrechter de spelers aanmanen een ander shot te spelen.



zelfs dan zal de ref niet aanmanen een stroke niet uit te voeren...
hij zal melden dat, als na een x aantal strokes de situatie niet gewijzigd is er een stalemate zal zijn en de frame opnieuw zal moeten worden gespeeld ...

grts, :wink:

koen.

User avatar
NDV
Posts: 161
Joined: 23 Feb 2007, 20:31
Highest Break: -1
Location: LEUVEN

Postby NDV » 18 Apr 2007, 18:24

Wanneer de ceu-ball in-hand is en de speler legt hem in de D en vraagt aan de ref of hij er reglementair in ligt(om te zien of hij geen fout zal maken) moet de ref antwoorden.

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 18 Apr 2007, 21:58

NDV wrote:Wanneer de ceu-ball in-hand is en de speler legt hem in de D en vraagt aan de ref of hij er reglementair in ligt(om te zien of hij geen fout zal maken) moet de ref antwoorden.


Hé NDV..

je hebt de teaser fout gelezen denk... 8)
wanneer zal de ref zeggen dat je een stroke niet MAG maken...
je mag de cue-bal buiten de "D" plaatsen...en dan fout spelen...
de ref zal dan de fout benoemen maar niet vooraf zeggen dat je een fout GAAT maken... :roll:

als je in mijn geval het advies van de ref aan je laars lapt zal je en uitbrander krijgen... :evil:
en de tweede keer misschien de frame wel verliezen...(hint...) :idea:

grts, :wink:

koen.

User avatar
GeertV
Posts: 586
Joined: 22 Sep 2005, 13:02
Highest Break: -1
Location: Westbury

Postby GeertV » 19 Apr 2007, 09:00

--> Speler die wil opgaan, terwijl het zijn tegenstander zijn beurt is om op te gaan.

VJ
Posts: 13
Joined: 21 Apr 2006, 11:13
Belgium Ranking: 65
Highest Break: 42
Club: De Leug

Postby VJ » 19 Apr 2007, 09:00

Met het achterste van je keu spelen ?

User avatar
GeertV
Posts: 586
Joined: 22 Sep 2005, 13:02
Highest Break: -1
Location: Westbury

Postby GeertV » 19 Apr 2007, 09:06

Je mag met de achterkant van je keu spelen, maar dan is het fout. De ref. gaat je niet tegenhouden als je dat wil doen !

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 19 Apr 2007, 16:23

GeertV wrote:--> Speler die wil opgaan, terwijl het zijn tegenstander zijn beurt is om op te gaan.


een goede poging Geert, 8)
maar...

neen , want dat is een gewone fout..
en dan zal de ref niet ingrijpen..
zie regel..sectie 3 regel 12/ a)III...

grts, :wink:

koen.

User avatar
GeertV
Posts: 586
Joined: 22 Sep 2005, 13:02
Highest Break: -1
Location: Westbury

Postby GeertV » 20 Apr 2007, 11:11

Toch niet helemaal akkoord, Koen.

De regel die jij aanhaalt is van toepassing TIJDENS een frame. Als de juiste persoon niet opgaat, is het frame nog niet begonnen en kunnen er onmogelijk strafpunten gegeven worden.

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 20 Apr 2007, 16:58

GeertV wrote:Toch niet helemaal akkoord, Koen.

De regel die jij aanhaalt is van toepassing TIJDENS een frame. Als de juiste persoon niet opgaat, is het frame nog niet begonnen en kunnen er onmogelijk strafpunten gegeven worden.


Hé Geert,

NATUURLIJK HEB JE IN DIT GEVAL GELIJK... :D

de situatie die ik voor ogen heb is toch nog een andere... :roll:
de striker is aan beurt en zal een stroke willen uitvoeren en de ref zal hem waarschuwen dat shot niet te spelen....

grts, :wink:

koen

The Cannibal
Posts: 85
Joined: 05 Mar 2006, 11:57
Highest Break: -1

Postby The Cannibal » 21 Apr 2007, 07:02

Misschien wanneer de tegenstander aan de scheidsrechter te kennen heeft gegeven dat hij het frame opgeeft, maar de striker dat niet gezien heeft, want als de striker toch speelt vervalt de opgave van het frame.

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 21 Apr 2007, 07:44

The Cannibal wrote:Misschien wanneer de tegenstander aan de scheidsrechter te kennen heeft gegeven dat hij het frame opgeeft, maar de striker dat niet gezien heeft, want als de striker toch speelt vervalt de opgave van het frame.


neen, want alleen de striker kan een frame/game opgeven...

dus als de tegenspeler te kennen zou geven dat hij de frame opgeeft kan hij dat enkel als aan beurt (de striker) is

zou hij bvb.. met zijn keu enkele ballen verplaatsen om zo aan te geven dat hij opgeeft terwijl hij de niet stiker is dan zal bij niet-aanvaarding ,de ref de ballen terug plaatsen en zal de frame/game alsnog verder gespeeld worden.
vreemd zal je denken...wie aanvaart er nu géén opgave...

stel het volgende...

in een best of 19 sta je 9-0 achter..en speelde bizar slecht..
door een of andere reden kom je wel goed op dreef..
en kom je terug tot 9-8 en in die 18 de frame ben je ook virtueel gewonnen..
de tegenpeler kan de druk niet meer aan en wil zo snel mogelijk de finale frame spelen en verplaatst enkele ballen terwijl jij aan beurt bent..
en je wil de druk nog groter maken..
en je wil de tafel leegspelen...
dan zal de ref de ballen moeten teugplaatsen.

dus dat was ook niet wat ik in gedachten heb... :roll:

grts, :wink:

koen.

User avatar
NDV
Posts: 161
Joined: 23 Feb 2007, 20:31
Highest Break: -1
Location: LEUVEN

Postby NDV » 25 Apr 2007, 23:59

Loteling,

ik zie het echt niet.

Enige wat ik nog kan bedenken ivm je hint is tijdverlies. Indien je als speler teveel tijd neemt zal de ref je waarschuwen om voort te spelen en indien je dit niet doet kan hij je de frame ontnemen.(is natuurlijk ook niet echt wijzen op het feit dat je een fout gaat maken of een shot niet mag spelen maar toch..)
:?:
Grtz,
NDV.

loteling wrote:
NDV wrote:Wanneer de ceu-ball in-hand is en de speler legt hem in de D en vraagt aan de ref of hij er reglementair in ligt(om te zien of hij geen fout zal maken) moet de ref antwoorden.


Hé NDV..

je hebt de teaser fout gelezen denk... 8)
wanneer zal de ref zeggen dat je een stroke niet MAG maken...
je mag de cue-bal buiten de "D" plaatsen...en dan fout spelen...
de ref zal dan de fout benoemen maar niet vooraf zeggen dat je een fout GAAT maken... :roll:

als je in mijn geval het advies van de ref aan je laars lapt zal je en uitbrander krijgen... :evil:
en de tweede keer misschien de frame wel verliezen...(hint...) :idea:

grts, :wink:

koen.

The Cannibal
Posts: 85
Joined: 05 Mar 2006, 11:57
Highest Break: -1

Postby The Cannibal » 26 Apr 2007, 12:32

Ik bedoelde eerder dat de tegenstander de frame opgeeft op 't moment dat hij striker is. Het kan zijn dat je de opgave niet gemerkt hebt, maar de scheidsrechter wel. Als de scheidsrechter dan doorheeft dat ge 't niet opgemerkt hebt zal hij je toch wel zeggen dat je 't shot beter niet speelt.

'k Weet dat dit dus niet is wat je bedoelt, maar 't klopt volgens mij wel...

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 26 Apr 2007, 16:29

The Cannibal wrote:Ik bedoelde eerder dat de tegenstander de frame opgeeft op 't moment dat hij striker is. Het kan zijn dat je de opgave niet gemerkt hebt, maar de scheidsrechter wel. Als de scheidsrechter dan doorheeft dat ge 't niet opgemerkt hebt zal hij je toch wel zeggen dat je 't shot beter niet speelt.

'k Weet dat dit dus niet is wat je bedoelt, maar 't klopt volgens mij wel...


in dit geval zal de ref ook niets zeggen ...
want als je dan verder zou spelen is géén fout...
het komt er dan gewoon op neer dat je de opgave niet aanvaardt..
en verder wil spelen... :roll: onwaarschijnlijk.. :roll: .maar het zou toch mogen.. :)

de situatie die ik voor ogen heb is één die de ref onnodig werk zal bezorgen ... :evil:
en aangezien de ref dat niet graag zal doen zal hij zeggen die stroke niet ( meer ) te spelen...
doe je het toch... dan zal je hoogstwaarschijnlijk een waarschuwing krijgen !!

dit is wel de laatste hint hoor. 8) ... zoek niet te ver ..
het is héél simpel! :?


grts,

koen


Return to “Belgium Referees Association”

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests