Teaser 5

Discuss and find all the necessary information about the Belgium Referees Association
User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Teaser 5

Postby loteling » 15 Apr 2007, 20:13

heren,

nu we toch op dreef zijn... :lol:
meerdelig en wellicht iets moeilijker... :wink:

a)wat is het minimum aantal pots dat je MOET maken om een frame te winnen... :roll:
let wel...
er wordt gespeeld tot de laatste bal op de tafel..dus de laatste zwarte....
of de laatste roze met een verschil van tenminste 8 punten..

gezien je de frame wint in zo een situatie ... :shock:
b)wat is dan het minimum aan fouten dat de tegenspeler maakt ?
c)wat zal de uiteindelijke minimum score zijn??



tip: meerdere ballen potten in 1 stroke telt als 1 pot...
en natuurlijk volgens de regels!!! :!:

véél telplezier...

grts :wink: ,

koen.

Albatros
Posts: 20
Joined: 19 May 2005, 11:41
Highest Break: 44
Location: BCE 4

Postby Albatros » 15 Apr 2007, 23:16

a) 5 pots
b) 1 fout
c) 24-0

User avatar
GeertV
Posts: 586
Joined: 22 Sep 2005, 13:02
Highest Break: -1
Location: Westbury

Postby GeertV » 16 Apr 2007, 10:24

a) 3 pots
b) 1 fout
c) 8-16

speler A pot 15 roden in 1 shot en cueball gaat in-off (0-4 voor speler B)
speler B pot geel (0-6 voor speler B)
speler A pot groen (3-6 voor speler B)
B pot bruin (3-10 voor speler B)
A pot blauw (8-10 voor speler B)
B pot roze (8-16 voor B)

--> speler B heeft 3 pots gemaakt (geel, bruin en roze)
--> speler A heeft 1 fout gemaakt (witte in-off)
--> zwart is niet meer nodig want verschil is meer dan 7ptn.

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 16 Apr 2007, 17:51

Hallo Albatros, geert,

goede pogingen... :D

1) nog minder pots :roll:

2) en 3) zijn afhankelijk van 1) uiteraard... :roll:


grts,

koen

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 16 Apr 2007, 18:10

a) 1 pot
b) 4 fouten
c) 14 - 22 (met zwart nog op tafel :wink: )

Hopelijk heb ik de pap, die je gelepeld hebt, goed doorgeslikt :D

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 16 Apr 2007, 19:02

CueBoy wrote:a) 1 pot
b) 4 fouten
c) 14 - 22 (met zwart nog op tafel :wink: )

Hopelijk heb ik de pap, die je gelepeld hebt, goed doorgeslikt :D


heren ,

de pogingen worden alsmaar beter... :D
echter nog steeds niet wat ik in gedachten heb.. :roll:

roer de pap nog maar eens goed door! :lol:

grts, :wink:

koen.

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 16 Apr 2007, 19:49

Verdergaand op mijn vorige post... (en jouw pap :!: )

a) geen enkele pot :shock:
b) 4 fouten
c) 20 - 28 (zwart nog steeds op tafel)

Natuurlijk maakt speler A de roze met een varken, moedwillig gaat hij die er niet inspelen wanneer hij een snooker nodig heeft :lol:

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 16 Apr 2007, 19:59

Inderdaad CueBoy, :D

Verdergaand op mijn vorige post... (en jouw pap )

a) geen enkele pot
b) 4 fouten
c) 20 - 28 (zwart nog steeds op tafel)

Natuurlijk maakt speler A de roze met een varken, moedwillig gaat hij die er niet inspelen wanneer hij een snooker nodig heeft


deze oplossing is dan ook helemaal zoals ik dat dacht...
het zal natuurlijk nooit voorkomen...maar de theorie is er....

vind je ook nog een antwoord op een van de andere Teasers??

grts, :wink:

koen.

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 16 Apr 2007, 20:11

Toch maar eventjes de volledige uitleg :
. speler A pot alle 15 de rode in één shot en de zwarte wordt ook gepot : 0 - 7
. speler A pot geel, groen, bruin en blauw : 14 - 4
. speler A pot de roze en pot tegelijkertijd de zwarte (en dit 3x) : 14 - 28
. speler A flukte de roze : eindstand 20 - 28

loteling wrote:het zal natuurlijk nooit voorkomen...maar de theorie is er....

Ik was alleszins al aan het fantaseren over het winnen van zo'n frame :P

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 16 Apr 2007, 20:20

Hé CueBoy,

inderdaad helemaal correct...
waar de 2de en 3de fout gemaakt wordt heeft geen belang zolang het maar f-7 is ...
simpel.... :D

grts, :wink:

koen

robby
Posts: 48
Joined: 16 Sep 2006, 12:11
Highest Break: 33
Club: gestopt
Location: Dendermonde

Postby robby » 20 May 2007, 22:47

CueBoy wrote:Toch maar eventjes de volledige uitleg :
. speler A pot alle 15 de rode in één shot en de zwarte wordt ook gepot : 0 - 7
. speler A pot geel, groen, bruin en blauw : 14 - 4
. speler A pot de roze en pot tegelijkertijd de zwarte (en dit 3x) : 14 - 28
. speler A flukte de roze : eindstand 20 - 28

loteling wrote:het zal natuurlijk nooit voorkomen...maar de theorie is er....

Ik was alleszins al aan het fantaseren over het winnen van zo'n frame :P


Toch even een kleine bedenking: In de eerste stoot maakt hij fout 7 (pot de zwarte bal) maar daarna is de stand 14-4 ??? Heb ik hier iets gemist?? :)

CueBoy
Posts: 98
Joined: 07 Apr 2007, 20:00
Highest Break: -1
Location: Quality

Postby CueBoy » 21 May 2007, 05:29

robby wrote:Toch even een kleine bedenking: In de eerste stoot maakt hij fout 7 (pot de zwarte bal) maar daarna is de stand 14-4 ??? Heb ik hier iets gemist?? :)

Neen, je hebt een typo van mij opgemerkt... :wink: Het moet inderdaad 14 - 7 zijn.

User avatar
loteling
Posts: 374
Joined: 18 Mar 2007, 14:38
Belgium Ranking: 0
Highest Break: 0
Location: Turnhout

Postby loteling » 21 May 2007, 18:28

robby wrote:
CueBoy wrote:Toch maar eventjes de volledige uitleg :
. speler A pot alle 15 de rode in één shot en de zwarte wordt ook gepot : 0 - 7
. speler A pot geel, groen, bruin en blauw : 14 - 4
. speler A pot de roze en pot tegelijkertijd de zwarte (en dit 3x) : 14 - 28
. speler A flukte de roze : eindstand 20 - 28

loteling wrote:het zal natuurlijk nooit voorkomen...maar de theorie is er....

Ik was alleszins al aan het fantaseren over het winnen van zo'n frame :P


Toch even een kleine bedenking: In de eerste stoot maakt hij fout 7 (pot de zwarte bal) maar daarna is de stand 14-4 ??? Heb ik hier iets gemist?? :)


mooi opgemerkt robby..

zelf had ik dit missertje niet gespot...

waar de fouten gemaakt worden speelt géén rol..enkel de laatste..
stel de score is 20-21 na het potten van de laatste roze bal ..en dan f-7 op de laatste zwarte bal einde frame...zonder ook maar 1 bal gepot te hebben... 8)
er zijn uitraard verscheidene scenario's !

grts, :wink:

koen.


Return to “Belgium Referees Association”

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest